LUCHTBEHANDELING | Walter Bösch GmbH & Co.

ebbens engineering heeft in Nederland de alleenvertegenwoordiging van luchtbehandelingskasten van Walter Bösch GmbH & Co. De Oostenrijke firma Walter Bösch bouwt onder andere luchtbehandelingskasten, ventilatie- en airconditioningsinstallaties. 

 

De modulaire opbouw van bösch leent zich uitstekend voor de bouw van klimaatkamers, geluidsomkasting of het omkasten van productiefaciliteiten.

MODUL A – BÖSCH

Bösch werkt met het behuizingssysteem modul a welke ook in 70 mm dikte verkrijgbaar is. Het is een behuizingssysteem met een gecertificeerde kwaliteit, volgens de gangbare normen en ontworpen volgens de nieuwste technologie.

De voordelen van dit behuizingssysteem op een rij

  • 100% thermisch ontkoppeld

Bij grote temperatuurverschillen gaat de behuizing niet ‘zweten’ omdat er geen warmtebruggen ontstaan (conform EN 1886 Warmtebrugfactor TB2). De 35 mm dikke, met PU-schuim of siliconenvrije mineraalwol gevulde sandwichpanelen, waarborgen bovendien een geringe warmtedoorgangsfactor (conform EN 1886 Warmtedoorgangscoëfficient T2).

  • Modulaire constructie

De constructiemogelijkheden zijn om zo te zeggen onbeperkt. Elementen die zijn aangepast aan de standaardnormen, kunnen naar willekeur gecombineerd worden. Het beproefde modulaire rooster van 620 x 620 mm is ook in deze constructie toegepast waardoor het systeem ook alle voordelen van een frameloze behuizing heeft.

  • Flexibel en stabiel

Elk deel van de behuizing is toegankelijk. De drempelloze deuren kunnen in beide richtingen geopend worden en zijn in hun geheel afneembaar. Op die manier is er nog meer flexibiliteit en kent het de allerbeste oppervlaktestabiliteit en torsiebestendigheid. De frameloze behuizing is ook goed bestand tegen puntbelasting en is zowel langs de binnenkant als langs de buitenkant begaanbaar (conform EN 1886 Behuizingsklasse D1).

  • Hygiënisch en veilig

Alle oppervlakten zijn langs de binnenkant volledig glad waardoor ze hygiënisch en gemakkelijk te reinigen zijn wat voor een optimale luchtstroom zorgt. Dit zijn de beste hygiënevoorwaarden volgens VDI 6022 en H 6020. Dankzij de perfect aangepaste filtereenheden valt het systeem in de hoogste klasse (Filterbypasslekkage F9).

  • Supereenvoudige montage

Het toestel is in zijn totaliteit gemakkelijk te verplaatsen of kan bij levering in delen of losse onderdelen ter plaatste snel worden gemonteerd.

De beste resultaten met TB1, T1, L1 en D1

Uniek

 modul a 70 is één van de weinige behuizingen die beantwoordt aan de allerhoogste classificaties. Zij is gecertificeerd volgens de norm EN 1886.

modul a heeft tijdens deze testen de allerbeste resultaten neergezet. Op die manier wordt voldaan aan de toekomstgerichte vereisten die door de Zwitserse norm SIA 382/1 voor ventilatie- en airco-installaties worden opgelegd. Gezien deze topresultaten is de behuizing perfect geschikt voor passieve woningen en gebouwen met uiterst hoge energie-eisen.

 TB1 – Het beste van het beste

Van warmtebruggen is hier geen sprake ook niet wanneer er extreme temperatuurverschillen optreden tussen de binnen- en buitenkant van de behuizing. De behuizing gaat niet ‘zweten’. Daarom heeft modul a 70 dan ook de allerhoogste classificatie TB1 gekregen.

T1 – Geen warmteverlies

Door de 70 mm dikke panelen met PU-schuim konden de allerbeste resultaten worden behaald. Er werd een warmtedoorgangscoëfficiënt van 0,5 W/m² overeenkomstig EN 1886 opgemeten.

L1 – Dichter dan dicht

Het modul a 70-paneel voldoet ook qua luchtdichtheid aan hoge eisen. Bij een onderdruk van -400 Pa werd een lekluchtdebiet van 0,03l/(sm²) bereikt. Bij een overdruk van +700 Pa werd een lekluchtdebiet van o,05 l/(sm²) bereikt.

D1 – Buigen, niet bij modul a 70

De behuizing werd ook aan een doorbuigingstest bij een bepaalde druk onderworpen. Met een resultaat van 1,1 mm/m bij een druk van +1000 Pa scoorde de modul a 70 ook hier de beste meetwaarden.

F9 – Geen lekken aanwezig

Bij lekken in de filterhouder of de behuizing kan de toegevoerde lucht langs het filter stromen. Dankzij de controle op filterbypasslekkage worden dergelijke lekken vermeden. Hier is bij een druk van 400 Pa een unieke waarde van <0,1% ondichtheid opgemeten.

contact 

Neem voor meer informatie contact met ons op.