TRILLEN | ACTIVEREN

trilbodem

Trilbodem type SX werkt als een trillende conus die aan een silo of bunker bevestigd wordt. Door middel van een onbalansmotor wordt de stortgoedzuil in beweging gebracht. De onbalanskracht van de onbalansmotor kan traploos geregeld worden. In speciale gevallen kunnen ook elektromagneten gebruikt worden.

Boven de conische bodem zit een uitwisselbaar lamellenrooster of een stouwplaat, die in ruststand de stortgoedzuil steunt. Bij een ingeschakelde onbalansmotor stroomt het stortgoed gecontroleerd uit. De uitloopcapaciteit is hierbij afhankelijk van het rooster of van de stouwplaat, de doorsnede van de uitdraagbodem en de instelling van de onbalansmotor.


triltafels

Triltafels kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

eigenschappen

  • Inklinken van stortgoed in transportvaten
  • Triltafel met onbalansmotor of elektromagnetische triller
  • Tafeloppervlakten van 0,1 tot 4 m²
  • Cirkelvormige trillingen, gerichte trillingen en direct stoppende, al naar gelang de toepassing
  • Op grond van de veelvuldige toepassingsmogelijkheden kunnen testen in ons technicum gedaan worden

containerlosstation

Trillende container losstations bestaan in principe uit een trillend frame en een geïntegreerde aansluitinstallatie voor containers. De met het trilraam flexibel verbonden uitvoerconus heeft een ingebouwde pakking en wordt bij het plaatsen van de container met een veer tegen de containeruitloop gedrukt, zodat het legen stofvrij verloopt.

Het onderstel van de container wordt met perslucht bediende klemmen op het trilframe vastgezet. De tegenover elkaar liggende onbalansmotoren draaien tegen elkaar in en wekken in de container een loodrechte trilling op. Met behulp van een frequentieomvormer kan men de trilintensiteit aanpassen aan de inhoud van de container. De constructie van de container losinstallatie wordt per toepassing bepaald en is afhankelijk van het nageschakelde transport- of doseersysteem.